Budgetbeheer

Budgetbeheer

Wij voeren budgetbeheer voor mensen die hun financiën tijdelijk of voor langere periode niet meer zelf kunnen overzien. Tijdens het intakegesprek zullen we afhankelijk van de wensen en behoeften van onze klanten een budgetplan op maat maken. We laten het inkomen op een op naam geopende budgetbeheer - rekening binnenkomen. Wij brengen het inkomen op orde en vragen indien nodig de voorliggende voorzieningen aan zoals toeslagen en of heffingskortingen. Het inkomen en de uitgaven worden op elkaar afgepast en eventuele betaalafspraken met schuldeisers kunnen worden opgenomen in het budgetplan.

Betalen van uw vaste lasten

De vaste lasten worden op de eerste van de maand betaald en we zullen reserveren voor onvoorziene uitgaven zodat er geen nieuwe achterstanden en of schulden zullen ontstaan. Wij adviseren en begeleiden de klanten naar rust en stabiliteit zowel mentaal als binnen het budget. De persoonlijke aandacht geven wij door regelmatig een contactmoment in te plannen waarin we de klant thuis of op locatie ontmoeten.

Budgetcoaching

Door het inzetten van budgetcoaching naast het beheren van het inkomen leren we de klant zelfredzaam te zijn, maar vooral te blijven! We helpen de klant goed met geld om te gaan, de juiste prioriteiten te stellen in het maken van keuzes. We geven praktische tips en samen met de budgetcoach wordt de administratie geordend. Het is de bedoeling dat de klant nieuwe inzichten aanleert, zodat de klant zich bewust wordt van de financiële mogelijkheden en de kans op terugval kleiner wordt.

Wat levert het op

Budgetcoaching kost geld, maar vergeleken met rood staan, schulden en onverwachte bijkomende kosten, levert het de klant veel op. Door het ordenen van de administratie en het passend maken van de inkomsten en uitgaven zal de klant mentaal veel meer rust vinden. Hierdoor staat de klant meer ontspannen in het dagelijkse leven en kan deze beter functioneren.

Postbus 92075
1090 AB Amsterdam

Telefonisch spreekuur:
020 223 6760
(maandag t/m donderdag van  10.00 - 12.00 uur)

E-mail: info@dbsbewindvoering.nl

Brochure DBS

Lees en download onze brochure

Volwaardig lid van de NBPB

Copyright © DBS bewindvoering - All rights reserved.

Powered by